Det succesfulde håndboldår stoppede

Vejle Idrætsefterskoles håndboldlinje var på vej mod en rigtig succesfuld sæson, som ligesom så meget andet blev stoppet af Coronavirussen.

Det nye dette skoleår var, at Vejle Idrætsefterskole for første gang havde et U15-hold med i turneringen. I efteråret var U15-mandskabet ganske suveræne og vandt samtlige kampe og de flotte tendenser fortsatte i foråret, hvor mandskabet inden afbrydelsen og med to kampe tilbage af turneringen lå på 1. pladsen i den bedste jyske række. Her lå VIES placeret foran store håndboldklubber som Skanderborg, HEI pg Herning.

U17-drengene har ligeledes leveret stærkt og har som rene 1. års og med enkelte U15-spillere i efteråret formået at kvalificere sig til U17 Ligaen dette forår. I foråret har VIES-drengene nok en gang formået at gøre hjemmebanen "Lille Balkan" til et fort. Her er det blevet til sejre over SHEA (Skanderborg), Aalborg og en imponerende uafgjort mod forhåndsfavoritten fra ØBG Silkeborg. Med de flotte resultater hovedsageligt på hjemmebane havde VIES ved den for tidlige sæsonafslutning stadigvæk realistiske muligheder for at kvalificere sig til den afsluttende Final Four-weekend. Et meget tilfredsstillende resultat for træner Jesper Houmark:
- Vi har hele året bokset opad i forhold til at møde ældre og større spillere. Det har drengene dog reageret godt på, og har formået at løfte deres niveau betragteligt. Specielt har vi haft gode oplevelser hjemme, hvor vi altså har slået og spillet op med virkelig dygtige og store modstandere, fortæller træneren og fortsætter:
- Det havde selvfølgelig været optimalt, hvis vi havde kunne spille sæsonen færdig, da meget god læring dermed går tabt med de manglende kampe. Men generelt kan vi se tilbage på et meget tilfredsstillende håndboldår for drengene, understreger Jesper Houmark, som med sin Liga-klub Fredericia HK overlevede i rækken.

For håndboldpigerne har det ligeledes været en tilfredsstillende sæson. Pigerne formåede i efteråret at kvalificere sig til forårets 1. division, hvilket mathcede pigerne hårdt. Det blev her til mange lige kampe, hvor marginalerne ikke var Mette Sjøbergs piger, men de sidste to kampe kan pigerne se tilbage på med stor tilfredshed. Her blev det til en klar sejr på 29-19 og SEIF Håndbold, samt et rigtig ærgerligt nederlag til SINE på 25-24.
- Pigerne har leveret en flot sæsons, hvor de har spillet mod rigtig dygtige modstander. De har vist flot moral ved at rejse sig ovenpå nederlagene og slutte så godt af. Derfor er den stoppede sæson også ekstra ærgerlig, da vi var inde i en god spillemæssig udvikling, siger Mette Sjøberg.