Fodboldpigerne nummer to til DM

Sølv til fodboldpigerne - Vejle Idrætsefterskole

I sidste uge var Vejle Idrætsefterskoles fodboldhold til DM i Aabybro. Her blev der leveret rigtig god fodbold, men det blev desværre ikke til DM-titler i denne omgang.

Fodboldpigerne kom spændte til stævnet, da de i løbet af året havde leveret mange flotte præstationer og var ubesejret.

VIES-pigerne var dog kommet i en svær pulje, hvor modstanderne var finaleholdene i 2018 Aabybro og Lyngs. Det gav en åbningskamp i puljen på et meget højt niveau, hvor VIES dog endte med at tabe 4-2 til værterne fra Aabybro, selvom VIES havde to føringer undervejs. Med et nederlag i den første kamp var VIES-pigerne dermed under pres inden kamp to, som var mod Lyngs. Her var de orange et niveau over modstanderne og det blev til en sejr på 3-1 efter scoringer fra Andrea Ougaard (tidligere Roskilde), Mathilde Gaarn Hansen (KoldingQ) og Josefine Valbak (KoldingQ). I den tredje puljekamp blev det til en klar sejr over Vivild på hele 5-0. I kampen mod Vivild markerede Marie Bogh Sørensen (tidligere Randers) sig med tre scoringer.

I kvartfinalen ventede EVN fra Nyborg, der ligeledes traditionelt er gode på pigefronten. Det blev til en god fodboldkamp, men igen viste VIES-pigerne sig som det bedste hold og vandt opgøret med 2-0 efter scoringer fra Josefine Valbak og Marie Bogh Sørensen.

I semifinalen var Skyum modstanderen, og igen fortsatte det gode fodboldspil mellem to dygtige mandskaber. VIES startede med at komme bagud 1-0, hvorefter landsholdsaktuelle Andrea Ougaard lavede et vanvittigt mål til 1-1. Herefter overtog VIES-pigerne mere og mere af spillet og Josefine Valbak scorede til 2-1. I den resterende del af kampen var De Orange tættere på 3-1 end Skyum var på en udligning. Her var Vejle Idrætsefterskole klar til finalen, hvor ISI ventede.

Finalen blev en god reklame for pigefodbold på efterskoler. I starten af kampen var det VIES her der og alle vegne, men det blev ikke til flere mål end Andrea Ougaards indledende scoring til 1-0. VIES-pigerne havde ellers et par chancer mere, men føringen blev desværre ikke udbygget. Efter klar VIES-dominans de første 20-25 minutter overtog ISI spillet. Fra anden halvlegs start var ISI det dominerende mandskab, mens VIES forsøgte at forsvare sig. To hurtige scoringer vendte dog kampbilledet fuldstændigt og ISI var pludselig foran 2-1. De Orange fra Vejle fik aldrig svaret tilbage og det hele endte med en 2-1 sejr til ISI efter en rigtig god fodboldkamp på et godt niveau.

Vejle Idrætsefterskoles fodbolddrenge deltog ligeledes i DM-stævnet og efter overbevisende præstationer indtil semifinalerne måtte VIES-drengene her se sig besejret. I semifinalen fik guderne en ny gåde, da VIES var total dominerende, men ikke formåede at score på de rigtig mange chancer, som holdet ellers flot tilspillede sig.

Stort tillykke til pigerne med sølvmedaljen!

Næste år bliver Efterskole DM arrangeret på VIES, hvilket vi allerede glæder os til nu.