Håndbolddrengene nummer 3 til Final Four

I sidste weekend var Vejle Idrætsefterskoles håndbolddrenge for andet år i træk repræsenteret ved Final Four-stævnet for de bedste U16-hold i Danmark.

VIES-drengene har spillet en stor sæson, hvor de som det første efterskolehold nogensinde vandt Pokalturneringen i Jylland. Derudover har de gjort det flot i turneringen, hvor det kun er blevet til nederlag mod Skanderborg, hvilket havde sikret en sikker kvalifikation til Final Four i Roskilde. Her var de andre deltager storklubberne GOG og Skanderborg, samt Gunslevholm.

Som nummer to i vest-rækken skulle Vejle Idrætsefterskole møde nummer et i øst-rækken, som var GOG, der havde været helt suveræne i deres pulje.

Semifinalen blev en lige affære, hvor VIES ikke kom alt for godt fra start, men i løbet af de første 30 minutter fik løftet spillet og var bedst i den sidste del af første halvleg. Det gav et uafgjort resultat ved pausen, men med en tro på en VIES-sejr i anden halvleg. Spillet hos VIES-drengene i anden halvleg nåede dog ikke første halvlegs højder, og det sydfynske mandskab øgede stille og roligt forspringet. Det hele endte i et 30-26 nederlag og med en fornemmelse af, at det var en kamp, som Vejle Idrætsefterskole godt kunne have vundet.
- Vi var lidt ærgerligt efter kampen. GOG var gode, men vi havde fat i dem og det kunne godt være gået vores vej. Marginalerne var ikke med os i starten af anden halvleg, og med det i baghovedet var GOGs sejr fortjent, siger Jesper Houmark.

Med nederlaget i semifinalen ventede der om søndagen en bronzekamp mod Gunslevholm og en mulighed for at skrive ny historie. Vinderen af kampen ville være det første efterskolehold, der havde vundet medalje i U16-rækken i Danmark.
Bronzekampen startede overbevisende for Vejle Idrætsefterskole, som havde en klar føring ved pausen. Anden halvleg blev til gengæld en rodet omgang, hvor Gunslevholm langsomt men sikkert hentede ind på føringen. VIES-føringen blev aldrig helt indhentet og det endte med en sejr på 31-30.
- Drengene har generelt leveret en fantastisk sæson. I denne weekend har de også gjort det rigtig godt. Sejren i bronzekampen var mere sikker end cifrene antyder. Det var dog vigtigt at slutte med en sejr, da drengene har fortjent denne medalje og historieskrivningen oveni, beretter træner Jesper Houmark.