VIES fodboldpiger spiller EM kvalifikation

Vies fodboldpiger

To seje piger fra VIES, Klara og Johanne, spiller i disse dage EM kvalifikation i Ringkøbing med  U17 fodboldlandsholdet. Den 25. september spillede de o-o mod Wales, hvor Klara kom ind på venstre kant i det 76. min for at se, om hun kunne gøre noget mod det Wales, som forsvarede sig med 11 mand på egen sidste 1/4 af banen. Danmark lagde et massivt pres på Wales men formåede desværre ikke at putte bolden ind bag en storspillende walisisk målmand. 

Tidigere på ugen vandt Danmark 11-0 over Nordmakedonien, hvor både Klara og Johanne spillede de sidste 30 min. Klara scorede 1 mål og lavede 1 assist fra sin position på højre kant, mens Johanne spillede en meget offensiv højre back og lavede 1 assist.

På lørdag venter sidste kamp mod Rusland. Denne kamp skal Danmark vinde for at sikre sig 1. pladsen. Både 1 og 2 (og de bedste 3ere) går videre til Elite Round, som er næste kvalifikationsrunde, men en sejr er super vigtig, da vejen til EM kan blive meget svær, hvis Danmark ryger for langt ned i seedningen. 

Pigerne fortæller:

Johanne, hvordan det var at trække den danske landsholdstrøje over hovedet for første gang?  
Helt vildt og nærmest ubeskriveligt. Det er noget virkelig specielt og noget jeg aldrig glemmer! Det er en særlig stolthed  

Klara, hvad betyder det for dig at være med omkring U17?  
Det er fedt at blive anderkendt for ens arbejde hjemme i klubben, og en meget lærerig proces, fordi man spiller med de bedste i landet, og bliver udfordret hver dag, og jeg kan helt sikkert tage en masse ting med videre.  

Og hvad tager I med hjem efter sådan en samling?
Johanne: Jeg har lært meget på den her samling. Det kræver hårdt arbejde at spille sig ind på holdet, og det kræver også tålmodighed. Så jeg skal blive ved med at arbejde hårdt i klubben, og gøre det jeg elsker. Men en fed oplevelse rigere, som jeg altid vil huske. At nå DBU landsholdet er noget særligt