Forpligtende fællesskab

Forpligtende fællesskab

På Vejle Idrætsefterskole vil vi gerne skabe et efterskoleliv for dig, som bygger på medbestemmelse og frihed under ansvar.
Vi ønsker at understøtte din positive udvikling og styrke dit selvværd og livslyst.

Når du har fri tid på skolen, handler det om at respektere hinanden og se hinanden i andre situationer end den boglige undervisning og den daglige linjeidræt.

Mulighederne er mange på VIES. Du kan enten lave aktiviteter i hallen, svømme en tur i poolen, gå en tur i skoven, spille beachvolley eller hygge på fællesområderne med pool, bordfodbold eller TV.

Sammen med din kontaktgruppe kommer du blandt andet til at arrangere og tilrettelægge aktiviteter for de andre elever. I løbet af året skal du også deltage enten i et Trivselsråd, en Opiniomsgruppe eller et Aktivitetsudvalg (se beskrivelser herunder), hvor der bliver lagt vægt på, at høre dine meninger og holdninger, og hvor du er med til at sikre, at vi sammen kan skabe et godt efterskoleophold.

Hver aften vil der være mulighed for at deltage i frivillige aktiviteter, som bliver sat i gang af andre elever eller en lærer. I løbet af året afholder vi obligatoriske aktiviteter, som alle skal deltage i. Der bliver lagt vægt på at styrke fællesskabet og give hinanden nogle oplevelser og minder for livet.