Håndbold - drenge

Håndbold - drenge

Brænder du for håndbold og for at komme på efterskole?

Drømmer du om at blive den nye Hansen, Gidsel eller Landin?

På Vejle Idrætsefterskole træner du syv gange håndbold om ugen sammen med andre dygtige håndboldtalenter. Du får træning af nogle af landets bedste ungdomstrænere, som har erfaring med landets bedste ungdomstalenter.

En efterskole, der udvikler dig som håndboldspiller

Vi har rammerne til at skabe rigtigt gode håndboldspillere. Vores fokus er at give dig individuel træning, som sikrer, at du selv oplever at blive en bedre håndboldspiller på dit år på efterskole. 

Håndbold, fællesskab og 9./10. klasse

Formålet med håndboldlinjen på Vejle Idrætsefterskole

Formålet med håndboldlinjen på Vejle Idrætsefterskole er at udfordre dig, så du kan løfte dit talent til så højt et niveau som muligt. Vi spiller håndbold, fordi vi elsker håndbold. Glæden er grundstenen og drivkraften i træningen, men målet er at give dig individuelle kompetencer og gennem personlige målsætninger og individuel målrettet træning at gøre dig klar til de krav, som moderne håndbold stiller til fx styrke, hurtighed, teknik mm.

Prøv dig af i kampe mod landets bedste håndboldspillere

For at give dig den optimale kamptræning opretter Vejle Idrætsefterskole sin egen håndboldforening, som spiller kampe i JHF. Udgangspunktet er 1. division med forventning om kvalifikation til U17-ligaen, men målet er at have et af landets bedste hold, som spiller i den bedste række.

Du kommer til at prøve dig selv af i kampe mod nogle af Danmarks bedste spillere. Derudover deltager vi selvfølgelig altid i efterskolernes turnering for at hive guldet hjem i Efterskolernes DM og vi spiller kampe mod andre efterskoler.

Håndboldlinjen på Vejle Idrætsefterskole

Til træning arbejder vi med tekniske elementer. Din individuelle, personlige dygtiggørelse er i centrum. Det betyder, at vi arbejder rigtig meget med de individuelle færdigheder i dagligdagen - f.eks. forskellige skudformer, finter, forsvar, målvogtertræning mm.

Desuden har ugens træningspas fokus på det fysiske element, så du bliver en stærkere spiller. Du vil lave fysisk træning tre gange ugentligt med fokus på styrke-, koordinations- og konditionsøvelser, der er målrettet håndboldspillere. Den fysiske træner sørger for, at styrketrænings- og løbeprogrammer målrettes netop din målsætning.

I løbet af året laver vi tests, som kan klarlægge dine styrker og udviklingsmuligheder på en række forskellige områder inden for det tekniske og fysiske. Vi arbejder også med videofejlretning, som vi kan gøre i hallen. 

Du vil komme til at kende dine trænere rigtigt godt, ikke kun fra træning, men også fra alle de fede oplevelser uden for hallen. Det betyder også, at der vil være mulighed for sparring og små udviklingssamtaler døgnet rundt. 

Skema for håndbolddrenge på Vejle Idrætsefterskoles håndboldlinje

Klar til at ansøge om optagelse?

Elev video

Andre særlige oplevelser for håndboldlinjen

I løbet af året sørger vi for at skabe særlige oplevelser sammen. Når vejret er til det, spiller vi bl.a. beach håndbold og vi tager sammen afsted for at se spændende kampe på højt niveau.

Vejle Idrætsefterskoles trænere bruger sit netværk til at invitere spændende håndboldpersonligheder på besøg som gæstetrænere. Bl.a. har Matias Helt Jepsen (Grasshoppers) og Kristian Ørsted (BSV) tidligere været forbi.

Desuden har Vejle Idrætsefterskole samarbejde med Landin og Green camp – et målmandsudviklingsprojekt, der foregår over to dage, hvor man får lov at være tæt på de to verdensstjerner og træne sammen med andre målmandstalenter.

Hvorfor vælge håndbold på Vejle Idrætsefterskole
  • 7 ugentlige træningspas – uden konflikter mellem efterskole og håndbold.

  • Individuelt tilpasset træning og programmer målrettet dig.
  • Dygtige og kompetente trænere med erfaring fra nogle af landets bedste ungdomshold.
  • Du prøver dig selv af på et hold med nogle af landets dygtigste spillere og med kampe i JHF’s turnering.
  • Styrketræning med fysisk træner.
  • Stærk træningskultur med fokus på udvikling.
  • Vi har håndbold hele året, og håndboldspillerne skal ikke bruge tid på gymnastikopvisninger.
  • Spændende linjetur med nye håndboldoplevelser.
  • Hallen bruges alene af håndbold til træning. Vi skal ikke dele med andre idrætsgrene.
  • Lækre styrke- og testfaciliteter.

Jesper er træner på håndboldlinjen

"Det er fedt at undervise på VIES, fordi man straks kan mærke, at eleverne er motiverede til at blive dygtige. Man oplever en stor energi og en vilje til at lære."

Kim er træner på håndboldlinjen

"Når jeg ser den udvikling, der sker med eleverne i løbet af året, får jeg lyst til at give den en ekstra tørn på skolen. Det giver mening at lykkes med vores ønske om at danne og uddanne eleverne."

Mette om håndbold

"Jeg har spillet håndbold på højeste plan, men sluttede karrieren i sommeren 2013. Det er super fedt at kunne være med til at skabe udvikling og muligheder for vores elever, som også brænder for deres idræt."

 

Kommende elev?
Et fantastisk år
Camilla Madsen

"Året på efterskolen gav mig en helt masse personligt, men også især sportsligt. Jeg lærte en masse nye mennesker at kende, og fik skabt nogle bånd, som man altid vil tænke tilbage på som noget helt særligt. Sportsligt kunne jeg fokusere 100 % på mig selv, og dermed udvikle mig mest muligt. Jeg udviklede mig som håndboldspiller på nogle parametre, som jeg tidligere havde manglet, og hele året endte sportsligt ud med en udtagelse til ungdoms-OL i Singapore. Det bedste var helt klart alle de aktiviteter, der hele tiden foregik. Både inden for skolens vægge, men også udenfor. Der skete næsten altid noget, og det var en blanding af alting, ikke kun sportslige udfordringer. Derudover så boede jeg på værelse med en fantastisk pige, som jeg havde det super godt med. Mit råd til andre er, at hvis man forsøger at være åben over for nye mennesker og nye udfordringer og altid forsøger at lave en god stemning omkring sig, så er jeg slet ikke i tvivl om, at året på Vejle Idrætsefterskole bliver helt kanon. Og så skal man huske at give den max gas til træning, netop fordi der er så meget fokus på det sportslige, så kan man rykke sig helt vildt inden for sin sportsgren."

Camilla Madsen, U19 EM guld og UngdomsOL guld
Jeg har udviklet mig meget
Frederik håndbold vies

"Jeg har været rigtigt glad for at gå på Vejle Idrætsefterskole. Det har givet mig meget bogligt og sportsligt, men især som menneske føler jeg, at jeg har udviklet mig. Jeg er blevet bedre til at planlægge min hverdag. Til det der med at sætte sig et mål og nå det. Jeg er ligesom blevet mere seriøs."

Frederik Pedersen, DM Guld U16
"The time of my life"
Celina Hehnel Vies håndbold

"Efterskolelivet på VIES gav mig en masse læring omkring mig selv og min personlige udvikling. Jeg er meget social anlagt og kombineret med al det sport, jeg kunne få på VIES, så var det helt rigtigt for mig. Et efterskoleophold er det hele værd i forhold til det sammenhold, man opbygger i løbet af sådan et år - både med elever fra andre sportsgrene og med lærerne. Ordsproget "the time of my life" passer perfekt til efterskolelivet, for det giver så meget på alle parametre! Jeg har stadig nogle venner fra efterskolen, som jeg ser i min fritid, så det er venskaber for livet man får opbygget. Mit råd til nuværende/kommende elever er, at jeg vil anbefale alle at tage på efterskole, fordi det giver så meget - både socialt og personligt! Og så skal man huske at nyde hvert sekund, for året går så utroligt hurtigt og lige pludselig er der slut."

Celina Hehnel , Håndboldligaspiller