Dans

Har du passion for dans? Og ønsker at komme på danseefterskole?

Summer din krop af rytme og danseglæde? Vejle Idrætsefterskole tilbyder i samarbejde med DANSEquilibrium i Vejle en seriøs danselinje med fuld fart over feltet! Kravene til dig er, at du elsker at bevæge dig og at du har lyst til at udvikle dig gennem dansen.

Så kan du ikke stå stille, når musikken spiller og søger du et spændende, udfordrende og unikt år på efterskole, så er Vejle Idrætsefterskole måske lige noget for dig.

En efterskole, der udvikler dig som danser

Du kan flytte dig rigtigt meget på et år på danselinjen på Vejle Idrætsefterskole. Med 7 ugentlige træningssessioner får du mulighed for at prøve en masse forskellige stilarter, men du kan også vælge at bruge en stor del af tiden på at danse præcist den stilart, der brænder i dit hjerte.

Vi forventer, at du kan lide at danse og har lyst til at danse seriøst hverdag.

Dans, fællesskab og 9./10. klasse

Formål med dans på Vejle Idrætsefterskole

Formålet med dans på Vejle Idrætsefterskole er at give dig muligheden for at dyrke dans hver dag, mens du er på efterskole. Vi træner for at få den gode følelse i maven og for at give hinanden kæmpe high-fives, når vi gennem fedt teamarbejde har fået et fantastisk show på benene og leveret en kick-ass performance.

I løbet af året får du også mulighed for at opleve, hvad det vil sige at være professionel danser. Du bliver rustet med viden om de sociale, fysiske, tekniske og tidsmæssige krav, der skal til for at tage skridtet videre til en hverdag med dansen som levevej. 

Samarbejde med DanseQuilibrium

Vi tilbyder dansetræning i samarbejde med Vejles største danseskole DanseQuillibrium, som huser stort set alle former for dansestilarter.

Du deltager i 7 ugentlige træningssessioner - med mulighed for flere. Om formiddagen træner du på efterskolen og eftermiddagstræningen foregår hos Dansequilibrium i Vejle. Hos Dansequilibrium følger du minimum tre klasser, som du vælger i samarbejde med din danselærer, når du starter på efterskolen. Du kan enten vælge at mixe dine danseklasser inden for forskellige stilarter eller du kan fokusere på din favoritklasse.

Samarbejdet med Dansequilibrium giver dig mulighed for at møde flere forskellige, kompetente instruktører inden for en lang række stilarter, og du kommer til at møde mange andre dygtige dansere på dine hold. Desuden har du stor indflydelse på dit eget eftermiddagskema, hvor du har frihed til at vælge lige dét, som du brænder allermest for.

Danselinjen

Dansetræningens indhold på Vejle Idrætsefterskole

Brænder du for dans, kan du nå at lære rigtigt meget, mens du er på Vejle Idrætsefterskole. Vi lægger stor vægt på grundelementerne fra klassisk ballet samt teknik og smidighedstræning. Moderne, contemporary, hip hop/street, house, funk, showdance, jazz, standard, latin og latinomix er en del af danselinjens hverdag.

Til formiddagstræning på efterskolen følger vi et alsidigt danseprogram, hvor vi kører forløb med serier af forskellige stilarter. Serierne kombinerer vi til sidst i en kæmpe forestilling med et hovedtema, som vi finder frem til i fællesskab – inspireret af inputs fra vores forskellige baggrunde og motivation som dansere. Undervejs lærer du at bygge koreografier op og finde på elementer, der passer godt enten til din egen krop eller til den samlede gruppe.

Helstøbt danseundervisning

På efterskolen styrker vi også ”din mentale danser”. Du forbedrer dine evner til at

 • reflektere over forskellige sider af dig selv og bruge dem som udtryk i dansen
 • tage ansvar under træning og performance
 • få samarbejde/teamwork i gruppen til at fungere
 • at være ”på” og håndtere nervøsitet før forestillinger
 • overvinde usikkerhed og tænke positivt

Generelt er danseundervisningen også en ”opdragelse” som danser, hvor du opnår personlige kompetencer, der kan bruges mange steder i livet.

Individuelle samtaler på danselinjen

Du kommer til at kende din danselærer rigtigt godt, så i forbindelse med undervisningen vil der være en masse samtaler, som kan dreje sig om alt mellem himmel og jord.

Men i løbet af året afsætter vi tid til individuelle samtaler, hvor du sammen med din danselærer sætter individuelle mål både på kort og lang sigt. Sammen evaluerer og justerer vi dine målsætninger løbende.

Andre særlige oplevelser på danselinjen

Gennem året skaber vi flere særlige oplevelser sammen på danselinjen. Bl.a. de største er forestillingen på Musikteatret i Vejle, hvor vi optræder på en scene med professionel lyd og lys foran et betalende publikum. Desuden deltager vi i efterskolernes stævne i Forum Horsens, hvor vi optræder foran næsten 4000 mennesker.

Vi udnytter også muligheden for at få oplevelser og erfaring med shows bl.a. på skoler, til forskellige events eller til fx som halvlegsunderholdning til fodboldkampe på Vejle Stadion.

I løbet af året vil du også opleve gæstelærere, som kan give ny inspiration i hverdagen.

Hvorfor vælge dans på Vejle Idrætsefterskole

 • Alsidig og seriøs dansetræning 7 gange om ugen
 • Opsætning af shows og forestillinger
 • Mulighed for at danse lige så meget du har lyst til
 • Dygtige undervisere og spændende gæstelærere
 • Målsætning og evaluering for hver enkelt elev
 • Fedt træningsmiljø med sammenhold og fortrolighed
 • Du lærer at lave koreografi, der passer til grupper og til dig som individuel danser
Det er vildt fedt...
Louise Lyager - Tidligere elev på Vejle Idrætsefterskole

Det er vildt fedt at gå på VIES. Man kan lære af hinanden på danselinjen, selvom vi ikke alle sammen danser det samme. Fx kan jeg lære lidt af de andre omkring streetdance. På den måde udvikler jeg mig i noget, som jeg aldrig har danset så meget.

Louise Lyager, VM Guld i disko
Man udviklede sig rigtigt meget...
Emma og Emilie Andersen - tidligere elever på Vejle Idrætsefterskole

Opholdet på Vejle Idrætsefterskole var det fedeste år af vores liv. Der var så meget glæde i hverdagen, fordi man havde fået skabt så mange gode venskaber. Sammenholdet var virkeligt godt og det var fint, at vi ikke var flere elever, end vi var. Man udviklede sig rigtigt meget - både som danser, men også personlighedsmæssigt. Man blev meget mere selvstændig. Den bedste oplevelse var, da vi optrådte foran 4000 mennesker. Det var fedt, at vi bare var så meget anderledes end alle de andre efterskoler. Vejle Idrætsefterskole er en efterskole, der er meget fokuseret på din sport - Vi fik lov at danse mange timer om ugen. Det var fedt i forhold til mange andre efterskoler, hvor man også skal muligt andet. Men der er også plads til at have det sjovt og lærerne var gode til at arrangere nogle sjove arrangementer.

Emma og Emilie Andersen
Der er en fed stemning...
Signe Borch Rasmussen - tidligere elev på Vejle Idrætsefterskole

Vi har et rigtig godt fællesskab og kommer alle sammen fra forskellige baggrunde, og af den grund lærer vi meget af hinanden. Jeg er vild med, at vi ikke kun danser en slags stilart, men at vi danser alt lige fra street til latino. Det gør det mere spændende og er samtidigt virkelig sjovt. Jeg elsker vores træninger sammen. Der er en fed stemning, når man træder ind i dansesalen og det giver en masse positiv energi.

Signe Borch Rasmussen

Er du klar til at ansøge om optagelse?

Anja underviser på danselinjen

Jeg glæder mig til at undervise ambitiøse og dedikerede unge, der har taget et bevidst valg om at fordybe sig i deres sportsgren og samtlig være en del af et stærkt fællesskab. Det er et år, hvor de skaber venskaber og minder for livet. Det er fedt, at kunne være med til at påvirke de unge positivt, udvikle dem og åbne op for en anderledes tilgang og mere kreativ livsstil.
Jeg har en vision om at give de unge selvtillid og skabe et trygt forum med en stor fællesskabsfølelse. Der sker noget smukt, når vi tør at åbne os op overfor hinanden, slippe kontrollen og lade nysgerrigheden føre an. Det er her, vi kommer udover vores grænser, finder nye unikke bevægelsesmønstre og vokser både som danser og person.