Fodbold - drenge

Brænder du for fodbold og for at komme på efterskole? 

Hvis du brænder for at blive dygtigere og løfte din tekniske kunnen, din taktiske forståelse, din fysiske formåen og din mentale parathed til et højere niveau, så tilbyder Vejle Idrætsefterskole eliteorienteret træning for dig med 7 ugentlige træningspas i løbet af ugens hverdage.

En efterskole, der udvikler dig som fodboldspiller 

Træningen tager udgangspunkt i dit talent og dine individuelle færdigheder. Sammen lægger vi en personlig udviklingsplan, som sikrer, at du dygtiggør dig. Vi kigger både på styrker og udviklingsområder inden for det tekniske, taktiske, mentale og fysiske, så du får de bedste muligheder for at udvikle dig til en helstøbt fodboldspiller. 

Tæt samarbejde med Vejle Boldklub

Vejle Idrætsefterskole tilbyder fodboldtræning i tæt samarbejde med Vejle Boldklub. Du deltager i 7 ugentlige træningspas, som foregår enten på efterskolen eller i Vejle Boldklub, hvor du får lov at prøve dig af selv af på højeste niveau.

Den tætte kommunikation mellem VB og VIES betyder, at du ikke skal opleve at blive klemt mellem forskellige krav fra efterskole og klub, og at trænerne kan skræddersy træningen for dig og f.eks. dosere træningen hensigtsmæssigt før en vigtig kamp.

Fodbold, fællesskab og 9./10. klasse

En efterskole med fodbold for drenge

VIES har et formaliseret samarbejde med Vejle Boldklub. Efterskolens trænere har tætte forbindelser til VB og trænere fra Vejle Boldklubs talentsektor deltager i udvalgte morgentræninger på efterskolen.

På drengefodboldlinjen træner du enten med efterskolens fodboldhold om formiddagen eller enkelte formiddage med Vejle Boldklubs ligahold. Efterskolen tilbyder træning om eftermiddagen, men der er også mulighed for at træne med Vejle Boldklubs U17-mester eller - ligahold, hvis man ønsker at spille i klubben.  Se skema nedenfor.

Du kan selv vælge om dit skema udelukkende skal følge træningsprogrammet beskrevet med orange farve i skemaet eller om dine eftermiddage skal følge det blå træningsprogram med Vejle Boldklubs U17-mesterhold. Hvis du vil følge det røde træningsprogram med Vejle Boldklubs ligahold, skal klubbens trænere vurdere, at du har niveauet. 

Elev video

Fodboldlinjen på Vejle Idrætsefterskole

På Vejle Idrætsefterskole er glæden for spillet grundstenen i den daglige undervisning. Glæden er også drivkraften gennem årets træninger. Det er vigtigt for os, at du som spiller også oplever glæde og forståelse for spillets kvaliteter.

Vejle Idrætsefterskole tiltrækker elever med ambitioner om at blive rigtigt gode. Det skaber en stærk træningskultur, hvor eleverne hver gang går på træningsbanen for at blive en tand bedre. Sammen arbejder vi for at bevare den rette mentale indstilling til træningen og værner om det gode træningsmiljø, så alle hver gang kan få det maksimale udbytte af træningen.

Individuelt tilrettelagt fodboldtræning for dig

På Vejle Idrætsefterskole går vi meget op i at tilrettelægge skemaet for den enkelte elev, så vi kan tage hensyn til netop din udvikling som fodboldspiller. Vi afholder bl.a. to formelle spillersamtaler hvert år, hvor vi sammen kigger på styrker og udviklingsområder inden for det taktiske, fysiske, tekniske og mentale. Herudfra udformer vi din individuelle målsætning, som du arbejder på i løbet af året, og som vi løbende evaluerer sammen.

En vigtig pointe er, at vi ikke kun fokuserer på de evner, som du skal forbedre, men også på dine styrker, som vi gerne vil udvikle til særlige spidskompetencer.

Vi tilrettelægger træningen efter dine individuelle færdigheder. Det betyder, at vi laver tematræning, hvor enkelte elever vil modtage træning, der sigter mod deres individuelle udviklingsmål. Se muligheder for individuel træning i drengenes træningsskema og pigernes træningsskema.

I løbet af året benytter vi professionelt testudstyr til at teste din fysiske udvikling bl.a. inden for spring, sprint og udholdenhed, så du kan følge med i din fremgang.

Fodboldkampe og spil

I løbet af året spiller efterskolens hold forskellige turneringer og træningskampe mod rivaliserende efterskoler. Af højdepunkterne kan nævnes DM for efterskoler, hvor VIES skal forsvare de senere års flotte titler, hvor drengene har vunder DM i både 2014 og 2015. Eleverne oplever ofte, at det føles som noget helt særligt at repræsentere sin efterskole, og intensitet og stemning kan nå helt på højde med rigtigt store kampe.

Du har altid fri til at spille klubkampe i weekenden enten for din egen klub eller evt. for Vejle Boldklub. 

Desuden spiller vi interne kampe i løbet af ugens træninger f.eks. med fokus på en bestemt taktik. 

Hvorfor vælge fodbold på Vejle Idrætsefterskole?
 • 7 ugentlige træningspas fordelt på mandag, tirsdag, torsdag og fredag
 • Styrke- og kredsløbstræning samt fysisk, teknisk, taktisk og mental udvikling.
 • Dygtige og kompetente trænere. 
 • Træningen tilpasses dig og du bliver ikke klemt mellem forskellige krav fra skole og klub.
 • Stærk træningskultur med fokus på udvikling.
 • Vi udformer din individuelle målsætning, tester og evaluerer den løbende.
 • Mulighed for at spille i egen klub eller i Vejle Boldklub
 • Du repræsenterer skolens farver ved skolekampe, der når på højde med helt store kampe.
 • Du har fodbold hele året, og fodboldspillerne skal ikke bruge tid på gymnastikopvisninger.
 • Fodboldlinjen rejser sammen på træningslejr under sydlige himmelstrøg.
 • Lækre fitness-, styrke- og testfaciliteter samt kunstgræsbane

Hans er træner på fodboldlinjen

VIES er min drømmearbejdsplads. Jeg elsker at stå på fodboldbanen til en morgentræning kl. 8 med en flok veloplagte og dygtige fodboldspillere, som jeg kan være med til at gøre endnu dygtigere. Eleverne vil opleve mig som en engageret, humørfyldt og tydelig lærer/træner, der er god til at rose, når nogen har gjort noget godt. Jeg brænder for at hjælpe de elever, som virkeligt vil. Kommer man til mig for hjælp, kan man være sikker på, at jeg vil følge en eventuelt udfordring til dørs.

Jacob er træner på fodboldlinjen

VIES er et fantastisk sted at være, fordi vi tiltrækker elever, som er dedikerede og gerne vil gerne lære. Som lærer er man hvert år med til at opbygge et elitemiljø på skolen, hvor der er plads til at sige, at man gerne vil være dygtig. Vi skaber rammerne, så eleverne har mulighed for i et år at udleve deres drøm. Det er en helt unik oplevelse at være med til at vejlede VIESelever og overvære elevernes udvikling i løbet af et år.

Jeg behøvede ikke vælge noget fra...
Patrick Banggaard Jensen - tidligere elev på Vejle Idrætsefterskole

Fodbolden var en stor del af min hverdag på VIES. Både morgen og eftermiddag fik jeg træning på højt niveau, uden at det gik ud over min skolegang. Det betød, at jeg ikke behøvede at vælge noget fra. Jeg kunne både koncentrere mig om min skolegang og fodbold. Det sociale liv på efterskolen er også helt klart værd at nævne. Man bygger et helt særligt sammenhold op gennem året med de andre elever.

Patrick Banggaard Jensen , Superligaspiller
Rigtigt gode muligheder for udvikling...

Jeg havde et virkeligt godt år på Vejle Idrætsefterskole, hvor jeg kunne udvikle mig som fodboldspiller, mens jeg fik alle de sjove efterskoleoplevelser. Rammerne giver rigtigt gode muligheder for udvikling, bl.a. pga. setuppet med Vejle Boldklub. Det betyder, at du ikke skal vælge mellem at spille i klub og gå på efterskole – tværtimod. Henover ugens træninger bliver der taget særlige hensyn, hvis du fx har en vigtig kamp eller andet. Det fede er også, at du får en masse gode venner stort set med det samme, fordi du er sammen med mange andre, som tænker ligesom dig – også selvom deres idræt måske er forskellig fra din.

Oliver Thychosen, Superligaspiller