Brænder du for fodbold og for at komme på efterskole? 

Hvis du brænder for at blive dygtigere og løfte din tekniske kunnen, din taktiske forståelse, din fysiske formåen og din mentale parathed til et højere niveau, så tilbyder Vejle Idrætsefterskole eliteorienteret træning for dig med 7 ugentlige træningspas i løbet af ugens hverdage.

En efterskole, der udvikler dig som fodboldspiller 

Træningen tager udgangspunkt i dit talent og dine individuelle færdigheder. Sammen lægger vi en personlig udviklingsplan, som sikrer, at du dygtiggør dig. Vi kigger både på styrker og udviklingsområder inden for det tekniske, taktiske, mentale og fysiske, så du får de bedste muligheder for at udvikle dig til en helstøbt fodboldspiller. 

Tæt samarbejde med Vejle Boldklub

Vejle Idrætsefterskole tilbyder fodboldtræning i tæt samarbejde med Vejle Boldklub. Du deltager i 7 ugentlige træningspas, som foregår enten på efterskolen eller i Vejle Boldklub, hvor du får lov at prøve dig af på højeste niveau.

Den tætte kommunikation mellem VB og VIES betyder, at du ikke skal opleve at blive klemt mellem forskellige krav fra efterskole og klub, og at trænerne kan skræddersy træningen for dig og f.eks. dosere træningen hensigtsmæssigt før en vigtig kamp.

Fodbold, Fællesskab og 9./10. klasse

En efterskole med fodbold for piger

Du kan skræddersy dit efterskoleophold på Vejle Idrætsefterskoles pigefodboldlinje. Vi tilbyder:

 • I alt 7 ugentlige træningspas.
 • 1 kredsløbstræning.
 • Træning med Vejle Boldklubs U18- eller 3F-ligahold afhængig af niveau. (valgfrit)

Vejle Idrætsefterskole har et formaliseret samarbejde med Vejle Boldklub.

På pigefodboldlinjen træner du med efterskolens fodboldhold om formiddagen. Efterskolen tilbyder træning om eftermiddagen, men der er også mulighed for at træne med Vejle Boldklubs U17- eller 3F-ligahold. For at træne med 3F-ligaholdet, skal skolens trænere vurdere, at du har niveauet.

Træning med Vejle Boldklub foregår om eftermiddagen i VB Parken.

Fodboldlinjen på Vejle Idrætsefterskole

På Vejle Idrætsefterskole er glæden for spillet grundstenen i den daglige undervisning. Glæden er også drivkraften gennem årets træninger. Det er vigtigt for os, at du som spiller også oplever glæde og forståelse for spillets kvaliteter.

Vejle Idrætsefterskole tiltrækker elever med ambitioner om at blive rigtigt gode. Det skaber en stærk træningskultur, hvor eleverne hver gang går på træningsbanen for at blive en tand bedre. Sammen arbejder vi for at bevare den rette mentale indstilling til træningen og værner om det gode træningsmiljø, så alle hver gang kan få det maksimale udbytte af træningen.

Individuelt tilrettelagt fodboldtræning for dig

På Vejle Idrætsefterskole går vi meget op i at tilrettelægge skemaet for den enkelte elev, så vi kan tage hensyn til netop din udvikling som fodboldspiller. Vi afholder bl.a. to formelle spillersamtaler hvert år, hvor vi sammen kigger på styrker og udviklingsområder inden for det taktiske, fysiske, tekniske og mentale. Herudfra udformer vi din individuelle målsætning, som du arbejder på i løbet af året, og som vi løbende evaluerer sammen.

En vigtig pointe er, at vi ikke kun fokuserer på de evner, som du skal forbedre, men også på dine styrker, som vi gerne vil udvikle til særlige spidskompetencer.

Vi tilrettelægger træningen efter dine individuelle færdigheder. Det betyder, at vi laver tematræning, hvor enkelte elever vil modtage træning, der sigter mod deres individuelle udviklingsmål. 

I løbet af året benytter vi professionelt testudstyr til at teste din fysiske udvikling bl.a. inden for spring, sprint og udholdenhed, så du kan følge med i din fremgang.

Elev video
Fodboldkampe og spil

I løbet af året spiller efterskolens hold forskellige turneringer og træningskampe mod rivaliserende efterskoler. Af højdepunkterne kan nævnes DM for efterskoler. Eleverne oplever ofte, at det føles som noget helt særligt at repræsentere sin efterskole, og intensitet og stemning kan nå helt på højde med rigtigt store kampe.

Du har altid fri til at spille klubkampe i weekenden enten for din egen klub eller evt. for Vejle Boldklub. 

Desuden spiller vi interne kampe i løbet af ugens træninger f.eks. med fokus på en bestemt taktik.

Hvorfor vælge fodbold på Vejle Idrætsefterskole?
 • 7 ugentlige træningspas fordelt på mandag, tirsdag, torsdag og fredag
 • Styrke- og kredsløbstræning samt fysisk, teknisk, taktisk og mental udvikling.
 • Dygtige og kompetente trænere. 
 • Træningen tilpasses dig og du bliver ikke klemt mellem forskellige krav fra skole og klub.
 • Stærk træningskultur med fokus på udvikling.
 • Vi udformer din individuelle målsætning, tester og evaluerer den løbende.
 • Mulighed for at spille i egen klub eller i Vejle Boldklub
 • Du repræsenterer skolens farver ved skolekampe, der når på højde med helt store kampe.
 • Du har fodbold hele året, og fodboldspillerne skal ikke bruge tid på gymnastikopvisninger.
 • Fodboldlinjen rejser sammen på træningslejr under sydlige himmelstrøg.
 • Lækre nye fitness-, styrke- og testfaciliteter samt kunstgræsbane

Klar til at ansøge om optagelse?

Katrine er træner på fodboldlinjen

Efter min aktive karriere som fodboldspiller har jeg lyst til at bruge og videregive af min erfaring og viden om elitefodbold. Jeg er rigtig glad for, at jeg kan kombinere min assistenttrænerrolle på kvindelandsholdet med at være træner på VIES, hvor jeg, som en del af skolens talentudviklingsteam, kan være med til at skabe gode muligheder for unge fodboldspillere, der brænder for fodbolden ligesom mig.

Jacob om fodboldlinjen

VIES er et fantastisk sted at være, fordi vi tiltrækker elever, som er dedikerede og gerne vil gerne lære. Som lærer er man hvert år med til at opbygge et elitemiljø på skolen, hvor der er plads til at sige, at man gerne vil være dygtig. Vi skaber rammerne, så eleverne har mulighed for i et år at udleve deres drøm. Det er en helt unik oplevelse at være med til at vejlede VIESelever og overvære elevernes udvikling i løbet af et år.

Hans om fodboldlinjen

VIES er min drømmearbejdsplads. Jeg elsker at stå på fodboldbanen til en morgentræning kl. 8 med en flok veloplagte og dygtige fodboldspillere, som jeg kan være med til at gøre endnu dygtigere. Eleverne vil opleve mig som en engageret, humørfyldt og tydelig lærer/træner, der er god til at rose, når nogen har gjort noget godt. Jeg brænder for at hjælpe de elever, som virkeligt vil. Kommer man til mig for hjælp, kan man være sikker på, at jeg vil følge en eventuelt udfordring til dørs.

VIES er perfekt, hvis du elsker din sport...
Katrine Buhl - tidligere elev på Vejle Idrætsefterskole

"Mit ophold på Vejle Idrætsefterskole gav mig en god personlig udvikling. Jeg udviklede mig også især på det sportslige plan, så jeg blev en meget bedre fodboldspiller, end da jeg startede. Jeg udviklede mig både med hensyn til at spille fodbold og til at "tænke" fodbold, som klart er en vigtig del, når man skal blive en god fodboldspiller. Rammerne giver de bedste muligheder for udvikling, og mange af eleverne kommer, fordi de vil være elitesportsudøvere. Det betyder, at alle har samme interesse i at blive bedre, og derfor følger man sig som en del af "flokken" og sammenholdet bliver bedre, fordi alle har hvert deres mål. Jeg blev udtaget til Vejle Boldklubs første hold, 3F-holdet et år, før jeg burde være senior, bl.a. fordi Vejle Idrætsefterskole har et samarbejde med VB. Derfor kunne jeg også udvikle mig på klubplan i efterskoletiden. Jeg mødte en masse søde personer, og der var et rigtigt godt sammenhold over hele linjen. Man kunne klart lære noget af de andre elever, både de elever man delte linje med, men specielt også dem på de andre linjer, da de ofte havde en anden tilgang til tingene. Mit bedste råd til at få det meste ud af sit ophold på VIES er, at man skal nyde det, mens man er der. Hvis du hele tiden søger nye udfordringer, så bliver du bedre. En vigtig del af efterskoleopholdet handler om at være social, så får man det klart bedste ophold på skolen. Hvis man elsker sin sport, er VIES det perfekte sted at bruge et år."

Katrine Buhl, 3F-ligaspiller
Det bedste var atmosfæren...
Julie Dahl - tidligere elev på Vejle Idrætsefterskole

"Jeg har fået utroligt meget ud af at gå på Vejle Idrætsefterskole. For det første har jeg fået de mest fantastiske venner for livet. Vi ses stadig ofte, og vi har noget helt specielt sammen. Derudover har efterskolen modnet mig rigtig meget - og udviklet mit sociale gen yderligere. På det sportslige plan udviklede jeg mig også rigtig meget under mit ophold. Jeg gik fra at spille mesterrække fodbold i Vejle til at spille på Vejles 1. hold, der spillede i den bedste kvindelige liga i Danmark. Det bedste ved at gå på skolen var hele atmosfæren. At have sine venner tæt på sig hver eneste dag - og at vi fik lov til at gøre det, som vi brændte for: at dyrke vores sport på eliteniveau. Vi fik lov til at udvikle os, og der var ingen, der satte begrænsninger. Der var gode og kompetente lærere, der var med til at give de bedste muligheder for at udvikle og forbedre sig. Desuden betød den stærke fællesskabsfølelse rigtig meget for mig. Jeg følte, at vi alle var en del af en enhed, og at vi alle stod sammen. Mit bedste råd til dig er at du skal være indstillet på efterskolelivet! Du er omgivet af mennesker hele døgnet rundt. Vær åben, imødekommende og positiv for alle de nye og spændende ting, der venter. Sidst men ikke mindst: nyd tiden!!! Den flyver afsted."

Julie Dahl, 3F-ligaspiller
Jeg opnåede personlige resultater. Og fik verdens bedste venner...
Simone Holm - tidligere elev på Vejle Idrætsefterskole

"Igennem mit ophold på Vejle Idrætsefterskole opnåede jeg personlige resultater indenfor min sportsgren, fordi jeg fik en hverdag, hvor jeg kombinerede fodbold på eliteniveau med en hverdag præget af venner og mennesker omkring mig hele tiden. Jeg fik verdens bedste venner, som også kunne hjælpe mig, når hverdagen til tider blev hård. Derudover formåede jeg også at forbedre mine faglige kvaliteter gennem undervisningen. Det bedste ved Vejle Idrætsefterskole må være den tætte kontakt, som man opnår med sine lærere gennem opholdet og dermed opnå bedre resultater ved hjælp fra lærer. Til sidst har jeg generelt fået den bedste oplevelse ud af mit ophold hos Vejle Idrætsefterskole, hvor jeg har kunne tage en masse minder, venskaber og oplevelser med videre i mit liv. Derudover var for mig at se sammenholdet, som også var noget af det bedste. Det sammenhold som 120 elever lige pludselig får, når man skal dyste mod andre skoler og på den måde står op for hinanden. Mit råd til nye og kommende elever må være at nyde hvert et øjeblik på skolen, for inden du ser dig om, så er der gået et år og lige pludselig skal du hjem igen og væk fra dine venner, som du også skal forberede dig på at omgås konstant. Til sidst må mit råd også være, at sørg for at tage imod de muligheder som efterskolen giver dig enten indenfor din sportsgren, faglige kompetencer eller sociale forhold. De er unikke og ofte det, som du har kæmpet for at opnå."

Simone Holm, 3F-ligaspiller