Fodbold - piger

Brænder du for fodbold og for at komme på efterskole? 

Hvis du brænder for at blive dygtigere og løfte din tekniske kunnen, din taktiske forståelse, din fysiske formåen og din mentale parathed til et højere niveau, så tilbyder Vejle Idrætsefterskole eliteorienteret træning for dig med 7 ugentlige træningspas i løbet af ugens hverdage.

En efterskole, der udvikler dig som fodboldspiller 

Træningen tager udgangspunkt i dit talent og dine individuelle færdigheder. Sammen lægger vi en personlig udviklingsplan, som sikrer, at du dygtiggør dig. Vi kigger både på styrker og udviklingsområder inden for det tekniske, taktiske, mentale og fysiske, så du får de bedste muligheder for at udvikle dig til en helstøbt fodboldspiller. 

Tæt samarbejde med Vejle Boldklub

Vejle Idrætsefterskole tilbyder fodboldtræning i tæt samarbejde med Vejle Boldklub. Du deltager i 7 ugentlige træningspas, som foregår enten på efterskolen eller i Vejle Boldklub, hvor et elitært træningsmiljø tilstræbes. 

Den tætte kommunikation mellem VB og VIES betyder, at du ikke skal opleve at blive klemt mellem forskellige krav fra efterskole og klub. Trænerne kan skræddersy træningen for dig, have overblik over totalbelastningen og dosere træningen hensigtsmæssigt før en vigtig kamp.

Fodbold, Fællesskab og 9./10. klasse

En efterskole med fodbold for piger

Du kan skræddersy dit efterskoleophold på Vejle Idrætsefterskoles pigefodboldlinje. Vi tilbyder:

 • I alt 7 ugentlige træningspas. 
  • Fodboldtræning 
  • Styrketræning
  • Træning med Vejle Boldklubs U17+ eller førsteholdet for seniorer. 

Vejle Idrætsefterskole har et formaliseret samarbejde med Vejle Boldklub.

På pigefodboldlinjen træner du med efterskolens fodboldhold om formiddagen.

Træning med Vejle Boldklub foregår om eftermiddagen i VB Parken.

Fodboldlinjen på Vejle Idrætsefterskole

På Vejle Idrætsefterskole er glæden for spillet grundstenen i den daglige undervisning. Glæden er også drivkraften gennem årets mange træningpas. Det er vigtigt for os, at du, som spiller, også oplever glæde og forståelse for spillets kvaliteter.

Vejle Idrætsefterskole tiltrækker elever med ambitioner om at blive rigtigt gode. Det skaber en stærk træningskultur, hvor eleverne hver gang går på træningsbanen for at blive en tand bedre. Sammen arbejder vi for at bevare den rette mentale indstilling til træningen og værner om det gode træningsmiljø, så alle hver gang kan få det maksimale udbytte af træningen.

Individuelt tilrettelagt fodboldtræning for dig

På Vejle Idrætsefterskole går vi meget op i at tilrettelægge skemaet for den enkelte elev, så vi kan tage hensyn til netop din udvikling som fodboldspiller. Vi afholder bl.a. to formelle spillersamtaler hvert år, hvor vi sammen kigger på styrker og udviklingsområder inden for det taktiske, fysiske, tekniske og mentale. Herudfra udformer vi din individuelle målsætning, som du arbejder på i løbet af året, og som vi løbende evaluerer sammen.

En vigtig pointe er, at vi ikke kun fokuserer på de evner, som du skal forbedre, men også på dine styrker, som vi gerne vil udvikle til særlige spidskompetencer.

Vi tilrettelægger træningen efter dine individuelle færdigheder. Det betyder, at vi laver tematræning, hvor enkelte elever vil modtage træning, der sigter mod deres individuelle udviklingsmål. 

I løbet af året benytter vi professionelt testudstyr til at teste din fysiske udvikling bl.a. inden for spring, sprint og udholdenhed, så du kan følge med i din fremgang.

Elev video
Fodboldkampe og spil

I løbet af året spiller efterskolens hold forskellige turneringer og træningskampe mod rivaliserende efterskoler. Af højdepunkterne kan nævnes DM for efterskoler. Eleverne oplever ofte, at det føles som noget helt særligt at repræsentere sin efterskole, og intensitet og stemning kan nå helt på højde med rigtigt store kampe.

Du har altid fri til at spille klubkampe i weekenden for Vejle Boldklub eller eventuelt din egen klub.

Hvorfor vælge fodbold på Vejle Idrætsefterskole?
 • 7 ugentlige træningspas fordelt på mandag, tirsdag, torsdag og fredag
 • Styrke- og kredsløbstræning samt fysisk, teknisk, taktisk og mental udvikling.
 • Dygtige og kompetente trænere. 
 • Træningen tilpasses dig, og du bliver ikke klemt mellem forskellige krav fra skole og klub.
 • Stærk træningskultur med fokus på udvikling.
 • Vi udformer din individuelle målsætning, tester og evaluerer den løbende.
 • Mulighed for at spille i Vejle Boldklub eller eventuelt i egen klub.
 • Du repræsenterer skolens farver ved skolekampe, der når på højde med helt store kampe.
 • Du har fodbold hele året, og fodboldspillerne skal ikke bruge tid på gymnastikopvisninger.
 • Lækre nye fitness-, styrke- og testfaciliteter samt kunstgræsbane

 

Klar til at ansøge om optagelse?

Katrine er træner på fodboldlinjen

Efter min aktive karriere som fodboldspiller har jeg lyst til at bruge og videregive af min erfaring og viden om elitefodbold. Jeg er rigtig glad for, at jeg kan kombinere min assistenttrænerrolle på kvindelandsholdet med at være træner på VIES, hvor jeg, som en del af skolens talentudviklingsteam, kan være med til at skabe gode muligheder for unge fodboldspillere, der brænder for fodbolden ligesom mig.

Jacob om fodboldlinjen

VIES er et fantastisk sted at være, fordi vi tiltrækker elever, som er dedikerede og gerne vil gerne lære. Som lærer er man hvert år med til at opbygge et elitemiljø på skolen, hvor der er plads til at sige, at man gerne vil være dygtig. Vi skaber rammerne, så eleverne har mulighed for i et år at udleve deres drøm. Det er en helt unik oplevelse at være med til at vejlede VIESelever og overvære elevernes udvikling i løbet af et år.

Hans om fodboldlinjen

VIES er min drømmearbejdsplads. Jeg elsker at stå på fodboldbanen til en morgentræning kl. 8 med en flok veloplagte og dygtige fodboldspillere, som jeg kan være med til at gøre endnu dygtigere. Eleverne vil opleve mig som en engageret, humørfyldt og tydelig lærer/træner, der er god til at rose, når nogen har gjort noget godt. Jeg brænder for at hjælpe de elever, som virkeligt vil. Kommer man til mig for hjælp, kan man være sikker på, at jeg vil følge en eventuelt udfordring til dørs.

VIES er den perfekte kombination
Karen Holmgaard - tidligere elev på Vejle Idrætsefterskole

Hvad fik du ud af at gå på VIES? - Fodboldmæssigt - Socialt - Generelt.
Hvilken gode råd vil du give til den kommende fodboldspillere på VIES?

- VIES har givet mig utroligt meget både sportsligt og personligt. Årene på VIES har givet mig fantastiske venskaber, som stadig hænger ved den dag i dag. Derudover har VIES været med til, at modne mig som person. Jeg var en meget generet og stille pige, da jeg begyndte mit efterskoleår, og var meget mere åben og moden, da årene var slut, men stadig med en tilbageholdende stil.

- Rent fodboldmæssigt var VIES for mig det bedste sted at være, fordi jeg kunne kombinere efterskolelivet, fodbolden med veninderne på skolen samtidig med ligafodbolden i Vejle Boldklub og landsholdet. 

- Jeg oplevede et meget unikt og stærkt samarbejde mellem disse ting, og det var i den grad med til, at jeg udviklede mig og blev en bedre fodboldspiller løbet af mine to år på VIES.

- Mit allerbedste råd til dig er, at selvom man til tider kan føle et savn, så hold ved, arbejd hårdt for dine mål, vær åben overfor livet, så vil du, ligesom mig, få et uforglemmeligt år, som man ikke vil være foruden.

Karen Holmgaard, landsholdsspiller
Det bedste var samarbejdet med klubben
Lene Christensen - tidligere elev på Vejle Idrætsefterskole

Hvad fik du ud af at gå på VIES? - Fodboldmæssigt - Socialt - Generelt.
Hvilken gode råd vil du give til den kommende fodboldspillere på VIES?

- Fodboldmæssigt fik jeg meget ud af det, når jeg var skadesfri. Alle var engageret i træningen, og fodboldniveauet på VIES er godt. Jeg deltog nogle enkelte gange med drengene, for at få lidt ekstra udfordring især ved afslutningstræning. 
- Det social liv på VIES er helt vildt godt. Jeg lærte alle at kende, da skolen har en perfekt størrelse antalsmæssigt. Jeg lærte folk at kende på kryds og tværs, og jeg lærte at acceptere folk for dem de var, og agere i sociale sammenhænge. Selvom der altid er nogle man kan bedre med end andre, er det ikke en barriere for, at indgå i mange forskellige sociale grupper. 
- Efterskole var med til at modne mig som person, og tage ansvar for ting, jeg ikke var vant til. Derudover fik jeg venskaber for livet, og jeg blev utrolig tæt med folk på blot et år. Til sportsarrangementer bakker hele skolen op om hinanden, og jeg husker tydeligt følelsen af det store fællesskab. 
- Samarbejdet med klubben var helt vild godt. Vi var hjemme og træne hver torsdag, og skolen havde en forståelse for, at vi skulle hjem hver weekend, også selvom der var weekender, hvor vi skulle blive grundet sociale arrangementer. Vi var fem spillere, som spillede i KoldingQ det år, vi var på efterskole, og nogle enkelte fra holdet spillede i VB eller det daværende Skovbakken i Århus. Det var lige meget, hvilken klub man spillede i, for skolen havde fuld forståelse for det hele. 
- Gode råd til kommende fodboldspillere er, at du skal udnytte de mange træninger i ugen til at forbedre dig, og altid yde maksimalt til træning. Hvis du har mulighed for det, så giver det lidt ekstra på fodboldsiden, hvis du på samme tid spiller på et klubhold. Til sidst, så skal du huske at nyde tiden på VIES, og i det omfang du kan, vil jeg anbefale dig at deltage i de mange aktiviteter skolen arrangerer. 

Lene Christensen, U-landsholdsmålmand
Det bedste var fællesskabet

Hvad fik du ud af at gå på VIES?
Jeg blev en langt bedre fodboldspiller under min tid på VIES, og opholdet var et godt springbræt i forhold til min videre karriere, og det at flytte hjemmefra. Det setup og de rammer, som VIES kan tilbyde, fås ikke meget bedre. Det at jeg kunne kombinerelinje træning sammen med mine bedste veninder og det gode samarbejde med VB, var noget for sig selv. Det er svært at finde på andre efterskoler, fordi alt er samlet indenfor kort afstand. Ingenting slår de venskaber, som jeg har fået. Nogle af mine tætteste veninder i dag mødte jeg på VIES, og de betyder stadig meget.

Hvilke gode råd vil du give til kommende fodboldspillere på VIES?
Hyg dig og glæd dig til et af de bedste år af dit liv. Kæmp, arbejd hårdt, tro på dine mål og vigtigste af alt, hav det sjovt, så kommer du længst. Til sidst ”husk at nyde det, for et år går stærkt”

Sara Holmgaard, landsholdsspiller
Nyd det så længe det varer

Hvad fik du ud af at gå på VIES? - Fodboldmæssigt - Socialt - Generelt.
Hvilken gode råd vil du give til den kommende fodboldspillere på VIES?

- Jeg har fået en masse oplevelser, erfaringer og venner med fra VIES, som jeg aldrig ville have været foruden. Jeg har fået venner for livet, som jeg holder kontakt og ses med så ofte som muligt. På VIES er der mulighed for at dyrke sin sport fuldt ud samtidig med, at man har sine venner omkring sig hele tiden. Det kan til tider være hårdt at være social 24/7, og det er derfor helt naturligt for alle at trække sig tilbage en gang imellem, når man har brug for det. Det oplevede jeg, at der var stor forståelse for på VIES, da alle havde en meget aktiv hverdag. 
- En helt speciel ting ved at gå på Vejle idrætsefterskole er også det bånd man knytter til lærerne, som pludselig både er din lærer, træner, ven og reserveforælder. Man kan nemt joke med lærerne, og de giver hellere end gerne igen, hvilket gør, at man får et helt andet forhold til dem, end man er vant til fra folkeskolen. 
- Noget af det jeg ser tilbage på, som det bedste ved at gå på VIES var vores helt fantastiske rejse til udlandet. Det var noget specielt at rejse med sine bedste venner og opleve en anden kultur sammen. Vi kom endnu tættere på hinanden, og vi kan nu i fællesskab kigge tilbage på den fantastiske tur.
- Kigger man på det fodboldmæssige, synes jeg, at det har været helt fantastisk at spille på et hold, hvor man både ser hinanden på og uden for banen. Man har timer sammen, slapper af sammen, spiser sammen og træner sammen. Når man bruger så meget tid med hinanden, så får man en speciel holdfølelse, som er helt unik. Man lærer hinanden at kende på en anden måde, end hvad man ville havde gjort på et klubhold. 
- Den ekstra bonus ved at gå på VIES er selvfølgelig også den træner, der følger med i pakken. Man får lov til at blive trænet af en af de bedste trænere i verden, som ydermere kan videregive erfaringer og oplevelser, da hun selv har spillet på højeste plan. 
- Nogle dropper et efterskoleophold, fordi de er bange for at falde i niveau, men der synes jeg, at samarbejdet mellem VIES og VB har fungeret rigtig godt ift. at matche spilleren på det rigtige niveau. Hvis man vælger at spille i klub ved siden af efterskolen, så har man 7 træninger om ugen. Jeg trænede med Vejle boldklubs 3F ligahold 3 gangen om ugen og 4 gange om ugen på VIES, hvoraf den ene var styrketræning. Det fungerede rigtig godt for mig, da der blev skabt variation i min træning, og dermed undgik jeg at gå træt i de mange træninger. Derudover var træneren fra VB også ugentligt med til træningerne på VIES, hvilket sikrede en god kommunikation mellem mine to trænere. Det tætte samarbejde gjorde, at jeg ikke blev overbelastet, da de begge var inde over mit træningsprogram. Jeg er sikker på at, denne kombination mellem efterskole- og klubtræning kun har gjort mig bedre, det gjorde i hvert fald, at selvom jeg gik på efterskole, så blev jeg udtaget til U-17 landsholdet. Det beviser, at man sagtens kan gå på efterskole, samtidig med at man spiller fodbold på højt niveau.

Hvilke gode råd vil du give til kommende fodboldspillere på VIES.

- Nyd det så længe det varer! Det fedeste ved at være fodboldspiller på VIES er, at man kan få lov til at lave de to ting, som man elsker allermest nemlig at spille fodbold og være sammen med sine venner. Man skal ikke være bange for at falde i niveau under ens efterskoleophold, da man flere gange om ugen kan blive matchet til klubtræninger og i kampe. 
- Et godt råd vil også være at træne i sommerferien op til efterskoleopholdet, da man træner mange gange om ugen, og det vil være irriterende at starte ud med en overbelastningsskade.

Sascha Nielsen, Gjensidige-Ligaspiller