Skolerejse til Finland

Skolerejse til Finland

2023

Vejle Idrætsefterskoles tur til Finland var en uforglemmelig oplevelse, hvor eleverne fik mulighed for at dyrke forskellige vinteraktiviteter og opleve den finske kultur. Turen var præget af energifyldte morgentræninger, hvor eleverne kunne starte dagen med frisk luft og motion, sammen med de finske elever.

Eleverne fik muligheden for at prøve kræfter med både alpint skiløb og langrend. På de velpræparerede pister oplevede de glæden ved at suse ned ad bakkerne og mestre teknikken bag langrend. Det var en fantastisk mulighed for at styrke både fysisk form og fællesskabet.

En af de højdepunkter var sneskosvandringen, hvor eleverne kunne udforske den storslåede finske natur. Sneen knirkede under fødderne, mens de traskede gennem de sneklædte skove og åbne landskaber. Det var en unik måde at opleve naturen på og samtidig styrke sammenholdet blandt eleverne.

Som en ekstra kulturel oplevelse blev der arrangeret en tur til en ishockeykamp. Ishockey er en stor del af den finske sportskultur, og eleverne kunne mærke den intense atmosfære og begejstringen på lægterne. Kampen gav et indblik i den passion, som finnerne har for denne sport, og det var en mindeværdig aften for hele gruppen.

Udover de sportslige aktiviteter var turen også en mulighed for at lære om den finske kultur og historie. Eleverne fik chancen for at interagere med lokale og opleve den gæstfrihed, som præger det finske samfund. Besøg på lokale markeder og kulturelle seværdigheder gav et indblik i det finske hverdagsliv.

Alt i alt var Vejle Idrætsefterskoles tur til Finland en berigende oplevelse, hvor eleverne ikke kun dyrkede deres sportslige færdigheder, men også fik mulighed for at udforske en ny kultur og skabe minder for livet.

 

Den europæiske union