Storslået Oscarshow

Storslået Oscarshow

Vies oskaraften

Lørdag aften var VIES endnu en gang vært for den stort opsatte Oscaraften.

Aftenen startede med en lækker middag fra køkkenet. Herefter gik turen over i Globen. Den røde løber var rullet ud omringet af stearinlys. Det gav en flot og festlig ramme for Oscar-showet.

Eleverne havde i løbet af fredag og lørdag arbejdet hårdt med at producere filmene, og søvn var der ikke blevet brugt meget tid på natten mellem de to dage. Alt dette arbejde gav 10 film. Igen i år var torsdag og fredag blevet brugt på fagdage i dansk, hvor emnet havde været kortfilm.

Der var flere gode film og flere forskellige genre var repræsenteret i de 10 film.

De fem vindere af Oscar-statuetterne endte med at se således ud:
Bedste film blev ”Flere Former” lavet af Emma Hejlskov som instruktør. Derudover var følgende med omkring filmen: Alberte Stadsholt, Emilie Elkjær, Freja Ringmann, Josefine Winther, Michelle Fenger, Julie Thorsen, Mia Bach Sørensen og Dagmar Kristensen.
Bedste mandlige hovedrolle fik Marcus Greve fra "La douleur de la Forêt".
Bedste kvindelige hovedrolle gik til Laura Thansky fra "Roommates".
Bedste mandlige birolle gik til Frederik Eriknauer i "Unexpected".
Bedste kvindelige birolle gik til Emilie Elkjær i "Flere Former".

Udover de mange flotte skuespilspræstationer, så skal der også lyde en tak ros til aftenens konferencier Jonas Hermansen og Simon Faurskov, der havde glimrende styr på aftenens forløb.

Alt i alt var det en god aften, der med vil blive husket tilbage på med glæde, når man en gang skal tænke tilbage på sin tid på VIES.

Endnu en gang tak til alle for en god weekend.

Vies oskaraften

På billedet ses vinderen af årets film.